TeÉrted Akadémia

Ez a blog a TeÉrted Akadémia diákújságíró kurzusának kulisszái mögül tudósít, és a tanfolyam részvevőinek első zsurnaliszta szárnypróbálgatásait hivatott közölni. A TeÉrted Akadémia a Budapesti Művelődési Központ ifjúsági programsorozata. A program az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Bővebben: www.bmknet.hu, www.teertedakademia.hu

Dalma nem cicaharcos: csajfoci a javából!

2010. 10. 07. 11.14 TeÉrted Akadémia

Kicsoda ő? Julius Athina szerint:

Földházi Dalma – Tehetséges, nyitott lány, akit már joggal tekinthetünk újságírónak. Több cikke is megjelent már, ontja magából a gondolatokat. Hiszek abban, hitével jobb lesz a világ – a média világa is. Isten hozott a sajtóban Dalma!
Dalmának nemcsak az esze fürge, hanem a lába is. Sportrovatot neki!


Így rúgunk mi, csajok, labdába!

Tizenkét csapat jutott be idén a Budapesti Leánylabdarúgó Döntőbe. A rendezvényt a 13. kerületi Sportcentrumban tartották. A döntőt a kerületi fordulók előzték meg.

A pálya mellett állva többször is akaratlanul elmosolyodtam, aztán megpróbáltam újra a játékra koncentrálni. A járókelők, amint meglátták, hogy női futballt játszanak éppen az intézmény területén, megálltak és kedves beszélgetésbe fogtak. Mindenki megkérdezte, hogy mi folyik itt, aztán a felvilágosítás után, kerekre nyílt szemmel kérdezték: A lányok ilyen komolyan gondolják?
 
A  BMRG csapata jól szerepelt a döntőn. Fotó: Juhász Rozália

 

 Igen, a lányok is tudnak focizni. A meglepettség csak pár percig tartott, aztán örömmel dobálták vissza a kirúgott labdákat.
Tisztességes játékoknak voltam szemtanúja. Néhány csapat meglepő módon, nagyon felkészült volt, nem csak a játék terén, de a felszerelésük is pont, mint a profiké.
Ez nem egy cicaharc. A lányok vetődnek, csúsznak a labdáért.  Mindent megtesznek a győzelemért.
A Baár- Madas Református Gimnázium (BMRG) edzője, Bognár Barnabás így nyilatkozott:
- Várható volt, hogy a csapat ilyen helyezést ér el. A lányokra büszke vagyok, nagyon keményen harcoltak, de a csapat összeszokottság hiányában nem tehetett többet. Reméljük, hogy jövőre jobban tudunk szerepelni, és az újoncok is megszokják a csapat játékát – nyilatkozta a Baár- Madas Református Gimnázium (BMRG) edzője, Bognár Barnabás.

Földházi Dalma

 

Szólj hozzá!

Címkék: foci női futball diákújságíró diákújságírás budapesti művelődési központ földházi dalma cicaharcos baár madas református gimnázium

A bejegyzés trackback címe:

https://teertedakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr672352695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása