TeÉrted Akadémia

Ez a blog a TeÉrted Akadémia diákújságíró kurzusának kulisszái mögül tudósít, és a tanfolyam részvevőinek első zsurnaliszta szárnypróbálgatásait hivatott közölni. A TeÉrted Akadémia a Budapesti Művelődési Központ ifjúsági programsorozata. A program az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Bővebben: www.bmknet.hu, www.teertedakademia.hu

Eszter könyve - másképp. Felícia fiatal tehetségek nyomában.

2010. 10. 08. 14.11 TeÉrted Akadémia

Kicsoda ő? Julius Athina szerint: 

Nagy Felícia Daniela – Az a fajta újságíró-palánta, aki akkor is kérdez, ha a többiek a  sajtótájékoztató után már rég a pogácsát és a kávét pusztítják. Olyan anyagból van összegyúrva, ami áttöri a gátlásokat – nem lehet hazudni neki. Felícia riportalanyai: reszkessetek!   

Felícia riportalanyainak persze nem feltétlenül kell parázniuk. Az alábbi interjú ifjú író alanyának például tehetsége van, és nem vaj a füle mögött.

Gyors névjegy a riportalanyról (nyomtatásban ezt bizonyára keretes írásban közölnék): 

Név: Sárkány Eszter Adrienn * Született: 1995 augusztus 9. * Csillagjegy: Oroszlán * Kedvenc étel: bolognai spagetti * Kedvenc szín: ezüst

Családja, barátai szerepelnek Eszter könyvében
 Egy testben két lány?



Sárkány Eszter könyvet ír, aminek szereplőit a környezetében élőkről mintázta. A főszereplőt mindenki egy csendes lánynak tartja, pedig az orra szinte mindenbe belelóg. A fiatal íróra csak kicsit hasonlít a főhős karaktere, vagy mégse?

- Miért kezdtél  könyvet írni?

-  Barátnőim is írnak, én sem akartam lemaradni. Próbatételnek tekintem, hogy megmutassam mit tudok. Gyakran képzelem magam annak a személynek a bőrébe, akiről épp olvasok. A történet egy veszélyt kedvelő lányról szól, aki mindenbe beleüti az orrát. A többiek viszont csak egy csendes lányt látnak benne. Van némi valóságalapja. Például a család, az osztálytársak nagy része valós személyek, ahogyan a legjobb barátnőm is.

- Mi lehet a sorsa a könyvednek?

- Nehéz elképzelni, hogy nagy példányszámban fog elmenni belőle. Ha azonban tényleg bejön, a film jut az eszembe. Egy jó kis film.

- Mesélj a szereplőkről!


- Olyan emberek, akik totál átlagosnak néznek ki. Fatime szemszögéből íródik a történet, Félix az idióta bátty és Zoey az idegesítő hugica. Netti, a legjobb barátnő, aki kitalálta legadémát, azaz Olívíát.

- Az íráson kívül mire jut időd?

- Kézilabdázom, erről rám is lehet ismerni a könyvben…

- Azért van hasonlóság közted és a karaktered között? 

- Alapvető tulajdonságainkat tekintve, különbözünk. Míg Fatime kedveli a veszélyt, amolyan eszeveszett lány, addig én kerülöm a rázós helyzeteket, egy  épeszű lány vagyok. Sárkány előnév ide vagy oda.

Nagy Felícia Daniela

 

Szólj hozzá!

Címkék: interjú kérdés könyvajánló diákújságíró diákújságírás budapesti művelődési központ teérted akadémia nagy felícia daniela

A bejegyzés trackback címe:

https://teertedakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr982356225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása