TeÉrted Akadémia

Ez a blog a TeÉrted Akadémia diákújságíró kurzusának kulisszái mögül tudósít, és a tanfolyam részvevőinek első zsurnaliszta szárnypróbálgatásait hivatott közölni. A TeÉrted Akadémia a Budapesti Művelődési Központ ifjúsági programsorozata. A program az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Bővebben: www.bmknet.hu, www.teertedakademia.hu

Anita Hírügynökség

2010. 09. 27. 14.20 TeÉrted Akadémia

Kicsoda ő? Julius Athina szerint: 

Agócs Anita – Hatalmas az akaratereje. Ehhez társul apró termete, ami megduplázza erejét. Jelenség, akit nem lehet nem észrevenni. Jó újságíró lesz belőle, mert mindig igazat mond. Jaj a hazug embereknek, akiket cikkeiben utolér.

Alapanyag: 

Nevelés kérdése

 

Trágár szavakat kiabálnak és az ajtón dörömbölnek a XI. kerületi Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium ötödikes diákjai a tanórák alatt. És ez még nem minden, tegnap az egyik szünetben a 11. évfolyam felelősénél, P. Jánosnál egy 11-es diáklányra, A. Anitára akarták fogni a rendetlenkedést. Arra panaszkodtak, hogy a lány zavarja őket a tanulásban azzal, hogy a kulcslyukon benéz az osztálytermükbe. A. Anita saját bevallása szerint csak nevet a kisebbek gyerekes viselkedésén és árulkodásán, a leskelődést pedig a lyukas órai unalommal magyarázza.

Hihetetlen siker

Március 7-én jelenik meg Zoltánfi György könyve, egy máris legendássá vált sorozat első kötete.  A nagy multú amerikai Chrystal Ball Pictures már február közepén szerződést ajánlott az írónak a könyvsorozatból készülő filmes adaptációról. A mindössze 19 éves alkotó még nem írta alá a szerződést, mondván, szeretne alaposan átgondolt döntést hozni. Első könyvére a legnagyobb magyar online könyváruházban rekordszámú előrendelés érkezett. A megjelenés napján a Zoltánfi György egy belvárosi könyvesboltban dedikál, és felolvas műveiből.

 

És, miután kicsit még gyúrtunk a híreken …

Uncsi kukucska

Ordítoznak és az ajtón dörömböltek a XI. kerületi Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium ötödikesei. A rendbontást egy idősebb tanulóra akarták fogni. Arra panaszkodtak, hogy a lány zavarja őket a tanulásban azzal, hogy a kulcslyukon leskelődött osztálytermükbe. A diáklány a leskelődést a lyukas órai unalommal magyarázta.
 
Regénybe illő siker

A mindössze 19 éves író, Zoltánfi György regénysorozatának első része március 7-én jelenik meg. Az amerikai Chrystal Ball Pictures már február közepén szerződést ajánlott az alkotónak a könyvsorozatból  készülő filmes adaptációról. Zoltánfi első könyvére a legnagyobb magyar online könyváruházban rekordszámú előrendelés érkezett.
 

Agócs Anita

 

 

 

 



Szólj hozzá!

Címkék: hírek hír gimnázium feladat diákújságíró diákújságírás budapesti művelődési központ teérted akadémia agócs anita bethlen gábor általános iskola és újreál zoltánfi györgy chrystal ball pictures

A bejegyzés trackback címe:

https://teertedakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr822326942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása